Az iGaming és az online kaszinóipar vezető stratégiai szakértője
Olvasási idő: 4 perc olvasási idő

Felelősségteljes szerencsejáték

Az online játék szórakozási céllal készült, de gyakran az emberek elvesznek benne. Ezért a Casino Bee küldetése, hogy tájékoztassa Önt a játék előnyeiről, valamint annak potenciális kockázatairól, ha az ember túlmegy a határokon.

Néhány embernek nehézséget okoz abbahagyni, ha egyszer elkezdi, és ez az élmény folytonossága, bár bizonyos pontig szórakoztató, negatív társadalmi, pénzügyi és személyes hatással lehet. Azok a játékosok, akik túl sok időt töltenek el játékkal, gyakran észre sem veszik, hogy már megjelennek náluk a problémás játékviselkedés tünetei.

Ez bárkivel megtörténhet, de a jó hír az, hogy ha betartja a kialakított felelős szerencsejáték gyakorlatokat, akkor képes lesz kezelni bármilyen potenciális problémát, és azt gyorsan, megbízhatóan és fájdalommentesen kezelni. Az első lépés a probléma kezelésében az, hogy elismerjük, hogy van problémánk.

Van-e szerencsejáték-problémám?

A túlzott szerencsejáték-viselkedés felismerése egyáltalán nem olyan nehéz. Csak egy egyszerű kérdőív kérdéseire kell őszintén válaszolni, ami megbízható választ ad, és segítséget nyújt bármilyen esetleges probléma kezelésében, amelyet a játékkal kapcsolatban tapasztalhat.

  1. Gamble of fájlsz a társadalmi, személyes vagy szakmai kötelezettségeid rovására?
  2. Érzed az igényt, hogy minden veszteség után folytassad a fogadást?
  3. Előfordul, hogy a szerencsejátékkal kapcsolatos gondolatokkal foglalkozol?
  4. Vágysz a szerencsejátékra furcsa órákban is?
  5. Előfordult már, hogy figyelmen kívül hagytad az életed más területeit a szerencsejáték miatt?
  6. Észrevetted már magad, hogy hajlandó vagy lopni vagy hazudni, hogy folytathasd a szerencsejátékot?
  7. Túl sokat költesz a szerencsejátékra, és olyasmire is, amit valósággal megengedhetsz magadnak egyéb hobbi céljából?
  8. Előfordult már, hogy kölcsönkértél pénzt vagy eladó ingóságaidat, hogy feltöltsd a szerencsejáték-fiókodat és tovább játszhass?
  9. Hazudtál már másoknak a szerencsejátékokról?
  10. Volt már késztetésed visszaszerezni a veszteségeidet, és hosszú időn át próbálkoztál ezzel?

Mindezek a fentiek segítenek azonosítani a problémát, és időben felismerni azt. Néhányan úgy érzik, hogy a kérdőív szégyenérzetet kelt vagy kifejezetten arra van kialakítva, hogy szégyenérzetet keltsen az arra válaszoló személyben. Azonban ez pusztán segítő anyag annak segítésére, hogy időben megoldást találjon a problémára. Ne érezze szégyen, szorongás vagy szégyenérzetet, és nincs is.

Hogyan kerülhetem el, hogy a szerencsejátékok áldozatává váljak?

Az egy problémától való elkerülés azt jelenti, hogy egészséges szokásokat alakítasz ki, éppen úgy, ahogy a fogmosás csökkenti a fogszuvasodás kockázatát. Ha magadnak megtanítod ezeket a szokásokat, sőt, a játékmenetet néhány egyszerű szabállyal kezded, akkor mértékletesen és jól mérhető ütemben játszhatsz, anélkül hogy kockázatot vagy ártalmat okoznál a jóllétednek. Íme, ami általában módosításként tekinthető a játék egészséges és fenntartható módjára.

Állíts be befizetési korlátot: A befizetési korlát segíthet abban, hogy ellenőrizd, mennyit költesz. Csak győződj meg róla, hogy havi befizetési összegedre korlátozod a határt. Így mindig te vagy az, aki irányítja, hogy mennyit költesz.

Játssz költségkereten belül: Mint a befizetési korlát, a költségvetés segíthet abban, hogy átgondold, hogyan költöd a pénzedet. Egy fix költségvetés azt jelenti, hogy több szórakozást szeretnél kicsikarni a játékidődből.

Önkizárással védekezz: Ha hajlamos vagy az addiktív személyiségre, önkizárhatod magad, hogy biztosítsd magadnak, hogy ne kelljen foglalkoznod egy potenciálisan káros hobbi miatt.

Tarts szünetet: Eltelt már túl sok idő játékkal? Nincs oka annak, hogy ne vegyél egy kis szünetet. Legyen az néhány óra, egy nap vagy egy hét, te irányítod, hogy mennyi időt töltesz játékkal.

Ne hagyd üresjáraton a játékot: Néhány ember túlzottan sokat használja az automatikus lejátszási funkciót, és gyakran lesznek távol a billentyűzetről. A játék élvezetének legjobb módja az, ha a játék mellett maradsz, és a lehető legtöbbet hozod ki az eltöltött idődből. Így nem fogsz több játék cselekményre vágyódni, és potenciálisan nem léped át a beállított határokat.

Ne költs túl sokat: Ismerd meg újra, mennyit költhetsz játékra. Csak kérdezd meg magadtól, mennyit költenél szórakozásra, új ruhákra, társasjátékokra vagy videojátékokra. Túlhaladja-e a szerencsejátékra fordított összeg azt? Ha igen, talán érdemes lenne visszafognod egy kicsit.

Mit tegyek, ha szerencsejáték-függőséggel küzdök?

Amikor felismeri, hogy problémája van, nincs ok az aggodalomra. Léteznek kipróbált és bevált módszerek, amelyek segítséget és támogatást nyújtanak. Sok problémás játékos attól tart, hogy állapotát szégyen és stigma övezi, azonban valójában a fenntartható szerencsejáték gyakorlatok támogatottak és népszerűsítettek, és a segítségre szorulók számára nyújtott támogatás kiterjedt. Hogyan kezelheti a problémát?

Keressen segélyvonalat

Számos telefonos segélyvonal áll rendelkezésre. Megértést, támogatást nyújtanak, és ami talán a legfontosabb, lehetőséget biztosítanak az anonim konzultációra. Sokan ezt értékelik a leginkább, és szeretnék adataikat bizalmasan kezelni, mielőtt eldöntenék, hogyan álljanak elő a problémáikkal.

Csatlakozzon egy támogató csoportba

A támogató csoportok valóban segítenek, mivel érzelmi támogatást nyújtanak, valamint bizonyítékot arra, hogy nem áll egyedül. Olyan célok elérése felé dolgozni, mint a „tiszta maradás”, hatékony és bevált módszer. Azonban sokan továbbra is hajlamosak a függőségre, ami amíg az illető kontrollálja és tudatában van neki, nem kellene problémát jelentsen.

Tűzze ki célul, hogy támogatóvá váljon

Sokan könnyebben kezelik a függőséget, ha másokat segítenek. Mások gondozásának hozzáadott felelőssége bizonyítottan sikerrel jár az evolúció során – például az anyaság és apaság esetében. A támogatók statisztikailag kevésbé valószínű, hogy szerencsejátékoznak, mivel sokkal jutalmazóbbnak találják mások segítését.

Ne habozzon kapcsolatba lépni

Akár a BeGambleAware vagy a GamCare esetében, ne habozzon megtenni az első lépést. Lépjen kapcsolatba és kérjen segítséget ma, ha úgy érzi, hogy szerencsejátékhoz kapcsolódó károkat tapasztal.

Fő szerző:

Seres Örs egy elismert szakértő az iGaming területén, mélyreható ismeretekkel rendelkezik az online kaszinó játékok és a fogadási stratégiák világában. Analitikai képességei és a játékok mintázatainak és valószínűségeinek elemzésére való koncentrációja miatt Seres különösen értékes és biztonságos tanácsokat nyújt a játékosok számára. Szakértelme teljes mértékben magában foglalja a szerencsejátékra vonatkozó jogszabályokat, a kiberbiztonságot és a felelősséget, így teljes körű és jól alátámasztott nézőpontot kínál az ujonlinekaszinok.com olvasóinak. Munkája egyedülálló kínál technikai szakértelemről és elkötelezettségről a tisztességes és etikus szerencsejáték iránt.